Techniek

Op Het Krijt worden de vakken techniek en natuur aangeboden op de manier van VierKeerWijzer.
Door thematisch te werken en uit te gaan van kernvragen willen we de onderzoekende houding van de kinderen stimuleren, uitgaande van hun talenten.

Ons schoolbestuur COG is onderdeel van Bètapunt Noord.
Bètapunt Noord is het regionetwerk voor wetenschap en technologie. Zij zetten zich in voor de toekomst van de kinderen in Noord-Nederland op het gebied van natuur, techniek en wetenschap.

Onze school doet mee met het traject Bètapunt Noord. Wij krijgen daarom veel materialen aangereikt waar de kinderen mee aan de slag kunnen. De leerkrachten worden geschoold en ondersteund om de kinderen te kunnen begeleiden en uit te dagen.

De leerlingen leren onderzoek te doen met behulp van materialen. Ze onderzoeken natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.
De leerlingen leren bij producten uit hun eigen omgeving relaties te leggen tussen de werking, de vorm en het materiaalgebruik.