Schoolbibliotheek

In januari 2015 was het dan eindelijk zover, de opening van de schoolbibliotheek!Aanleiding voor het starten met de schoolbibliotheek was de sluiting van de gemeentelijke bibliotheek in onze wijk. Het Krijt vindt het belangrijk dat kinderen veel lezen en laagdrempelig beschikking hebben over goede jeugdboeken. Al meer dan 2 jaar zijn enthousiaste vrijwilligers bezig geweest om alle boeken die er in onze school zijn te verzamelen. Vervolgens zijn de boeken ingevoerd in de computer, voorzien van een rugetiket en barcode van de school. Tevens werd het boek voorzien van een plastic kaft om daarna op alfabetische volgorde in een van de kasten te worden gezet. Elke week komen er heel veel kinderen naar onze bibliotheek om hun boek te ruilen of te verlengen. De leerkracht kan in de klas via de computer precies zien welke leerling van zijn/haar klas welk boek leest.We proberen iedere leerling zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van het juiste boek.Ook vertellen we regelmatig hoe belangrijk en leuk het is om voorgelezen te worden of om zelf voor te lezen. De bibliotheek kunt u vinden op de eerste verdieping van onze school. U komt via de hoofdingang binnen, gaat dan direct de trap op en boven aan de trap gaat u links de deur door.De bibliotheek bevindt zich aan de rechterkant van het leerplein in een voormalig lokaal.

U bent op dinsdagochtend en/of donderdagmiddag van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De aanwezige vrijwilligers, altijd minimaal 2, kunnen uw vragen beantwoorden.Op dit moment zijn we met 6 vrijwilligers, die werken volgens een rooster.Mocht u interesse hebben om bij ons vrijwilligerswerk te komen doen, aarzel dan niet en geef het vooral bij ons aan!!De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om onze collectie uit te breiden.Er was/is budget beschikbaar vanuit school. Om een goed beeld te krijgen van de wensen van de leerlingen, zijn we langs alle klassen vanaf groep 3 geweest om te vragen welke boeken er op het verlanglijstje staan. Vervolgens hebben we de aangeschafte boeken ook in de groepen laten zien. Dit zorgde voor veel enthousiasme onder zowel leerlingen als leerkrachten. Op dit moment laat de hoeveelheid boeken die we hebben niet toe dat de kinderen ook boeken mee naar huis nemen om te lezen. Nu zijn de boeken alleen voor op school. We willen de bibliotheek graag laten groeien zodat dit in de toekomst wel mogelijk is. Indien u daar ideeën voor heeft horen we het natuurlijk graag.Wij hopen u en/of uw kinderen vaak te ontmoeten in onze bibliotheek!Groeten, Namens alle biebvrijwilligers,Anita de Rijke

In de bieb wordt weer hard gewerkt. Om het voor de kinderen nog eenvoudiger te maken om een boek te kiezen die past bij het leesniveau, zijn we gekleurde bandjes aan het plakken op het rug etiket (zie foto's)!

Dit is een erg intensief en tijdrovend karwei. Op de meeste boeken staat het niveau wel aangegeven dan is een gekleurd bandje zo geplakt. Maar er zijn ook nog diverse boeken waarvan het leesniveau niet vermeld staat op het etiket. Wij gaan in de loop van dit schooljaar ook voor die boeken het leesniveau uitzoeken.

Boeken (voor)lezen, plaatjes bekijken, zo kan je je kennis verrijken!