Kinderdagopvang

Veilig, vertrouwd, uitdagend en leuk!

Binnen Kindcentrum het Krijt bieden wij in een veilige omgeving, vertrouwde kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar.  In een eigen knusse groepsruimte met aparte buitenruimte verzorgen onze vaste pedagogisch medewerkers op professionele wijze de kinderdagopvang, vijf dagen in de week van 7 tot 19 uur.

Onze kijk op kinderopvang

• Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen ritme nodig om zich plezierig te voelen.
  • Wij hanteren daarom voor de jongere kinderen het ritme van thuis.
  • Voor de peuters werken we met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen.
  • Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen ervaren op het gebied van de verzorging en opvang van kinderen, maar ook geschoold in de ontwikkeling van jonge kinderen.
  • Ons aanbod is er op gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen.
  • Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele oudere broertjes/zusjes.
  • Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen.

Ons aanbod op Het Krijt

• We werken met Uk en Puk, een landelijk ontwikkeld activiteitenprogramma voor baby’s en peuters.
  • Daarnaast organiseren we voor de peuters dagelijks ‘Peuterpret’, activiteiten op het gebied van natuur, spel, muziek, gym, creatief, koken en meer!
  • We gaan iedere dag naar buiten, lekker spelen, wandelen en de natuur ontdekken.
  • Buiten slapen blijkt voor kinderen heel gezond te zijn, wij hebben speciale slaaphuisjes waarin dat kan.
  • Als de kinderen bijna vier worden en ook op Het Krijt naar school gaan, maken we in overleg met de ouders individuele wen afspraken met de leerkracht van de groep.
  • Sommige kinderen zijn er aan toe om al wat eerder eens met de kleuters mee te doen, dat kan!
  • Voor andere kleuters is groep 1 nog wel eens vermoeiend of druk, dan kunnen ze in overleg ook nog best eens een keertje ‘spelen’ op de vertrouwde groep van het kinderdagverblijf.
  • Zeer binnenkort informeren we de ouders via een digitaal ouderportal over de belevenissen van de kinderen op Het Krijt.

Meer informatie of aanmelden? Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen bij kindcentrum het Krijt. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen via 0592-409865 / kinderopvang@cogdrenthe.nl of via de directie van het kindcentrum 0592-460370 / hetkrijt@cogdrenthe.nl